La importància de triar la tecnologia adequada a les nostres necessitats.

A vegades la Gent Gran (i no tan gran) té por de fer servir la tecnologia i en molts casos és perquè no disposen del dispositiu adequat.

Que les persones grans facin servir la tecnologia és molt positiu, tant en l’àmbit cognitiu, ja que estimula l’aprenentatge, com socialment, permetent un millor contacte amb les persones que les envolten.

Molt sovint som els altres els que contribuïm sense voler a mantenir la bretxa digital: volem ajudar al fet que els nostres grans estiguin connectats i els hi regalem un telèfon que ja per nosaltres, sovint és complicat.

Per exemple quan busquem un telèfon per una persona gran hem d’entendre primer les seves necessitats, saber què desitgen fer amb el seu terminal: Trucar, fer fotos, comunicar-se amb WhatsApp, consultar les xarxes socials? O simplement trucar per telèfon sense més complicacions?

Avui dia hi ha un ampli ventall de dispositius, depenent de l’ús que li vulguem donar. Des de telèfons senzills amb ràdio, llanterna, trucades i SMS, fins a Smartphones d’ús senzill o tauletes, com la Bleta, totalment configurable  especialment dissenyada per a la Gent Gran.

 

Tots aquests telèfons adaptats disposen d’una tecla SOS, amb la que podem avisar fins a 5 persones en cas d’emergència, només tocant una tecla.

Hem de tenir en compte que hi ha moltes persones poc inclinades a l’ús de les noves tecnologies, però també n’hi ha que no la fan servir més per no tenir el suport necessari per fer-ho.

A La Taba estem especialitzats en tecnologia i serveis tecnològics per a la Gent Gran, us recomanem el dispositiu adequat i us el deixem totalment configurat.

I si voleu aprendre més coses sobre l’ús de la tecnologia o si ja teniu un dispositiu i no acabeu d’entendre-us, us ensenyem de manera dinàmica i al vostre ritme.