Històries i/o contes de Sant Celoni. Festa Major 2022.

Quan jo era petita, m’agradava assentar-me al sofà amb els meus avis i, mentre de fons veiem la pel·lícula del dissabte a la tarda (d’indis i vaquers, dels germans Marx i fins i tot alguna de guerra en blanc i negre) m’explicaven històries de quan eren petits i vivien al poble o ja a la ciutat. M’agradava sentir com era la vida quan ells eren petits com jo.
Quan acabava la pel·lícula, marxàvem a voltar pel centre. Llavors continuaven les històries: una botiga que ara era un bar i abans una lleteria, o passàvem pel carrer on abans hi havia el drapaire i, gairebé sempre, sortia la figura del sereno!
Ara, la meva filla fa el mateix amb els seus avi i àvies, quan s’avorreix els hi diu: Conta’m alguna història i ells, tot cofois, comencen a xerrar.
Són moments meravellosos, veure com s’integren les generacions i com gaudeixen d’aquestes històries plegats, és molt satisfactori.

A tots els pobles i ciutats hi ha llegendes, contes, tradicions… espais que han canviat amb el pas del temps. Com era la Plaça de la Vila quan éreu petits i petites? On anàveu a comprar? Com era el mercat dels dimecres? Com eren els carrers i les cases?

Volem conèixer i fer conèixer el que ens vulgueu explicar del poble i rodalia. Per això, per aquesta propera Festa Major (la primera de La Taba!) estem organitzant una estona a la Plaça de la Vila perquè ens vingueu a explicar històries, contes, llegendes o qualsevol cosa que us vingui de gust sobre Sant Celoni i el seu voltant. Veniu amb els vostres nets, nebots, amics i passarem una estona coneixent una mica més el poble on vivim.

Per a més informació i per dir-nos que vindreu, podeu passar per La Taba, a la Plaça de la Vila 7, també ens podeu contactar mitjançant les nostres xarxes socials, per telèfon o WhatsApp.

Animeu-vos, passarem una bona estona petits i grans!